top of page

PÁLYÁZATOK

Kedvezményezett neve: Garage Ingatlanfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság

 

Fejlesztés tárgya, célja: Előregyártott elemes faház-technológia alapján típusházak fejlesztése.

 

Szerződött támogatás összege: 251 294 276 Ft

 

Projekt tartalmának bemutatása: Támogatási kérelem célja egy új, innovatív építőipari technológia segítségével könnyen összeszerelhető típusházak kifejlesztése, és ehhez szükséges kutatások elvégzése. A projekt keretében létrejövő új termék egy olyan előregyártott elemes faház, amely szakértelem nélkül a vevő által önállóan is összeszerelhető, az ehhez fejlesztett útmutató segítségével. A termékfejlesztésre szánt dizájn termék olyan köztes területet céloz meg, amely az építőipar és bútorgyártás között keres piaci rést, ekképpen a kis elemes „szereld magad” bútorok és a kész-házak közötti kínálati űrben kínál minőségi ajánlatot. Könnyűszerkezetes épületek fejlesztése nagyon népszerű már eddigiekben is, számos irány létezik pl. Liapor, fémvázas, fagerendás stb. A fejlesztési célunk ezekkel szemben egy olyan technológiára épülő termékkínálat fejlesztése, amely szakértelem nélkül (lapra szerelt bútorhoz hasonlóan) bárki saját maga által összeállítható. Ami pedig elkészül, az nem egy „faházas tároló”, kerti szerszámos vagy weekendes kiülő, hanem egy építőipari normáknak megfelelő, lakható épület. A fejlesztés része továbbá egy webes rendelési felület kialakítása, amelyen keresztül a vásárló saját igényeinek mentén tudja egyedire szabni a terméket, amelyet megrendelést követően egyszerűen saját maga állíthat össze. Ehhez egyedi fejlesztésű informatikai alkalmazás szükséges, mely a megrendeléstől a garancia lejáratáig folyamat-vezérelt módon végig kíséri a megrendeléseket, valamint támogatja a megrendelők és a gyártó folyamatait. Jelenleg nem áll rendelkezésre kereskedelmi forgalomban olyan szoftver, mely faházak vevői konfigurálását és gyártás támogatását biztosítaná. Az újszerű elgondolás alapján, egyedi fejlesztéssel kialakított rendszer segítségével automatikusan, személyre szabott módon lehet elvégezni a vevői megrendeléseket, az egyedileg konfigurált faházhoz kapcsolódó 3D összeszerelési tervdokumentáció átadását és a gyártási folyamatot. Azáltal, hogy ács és más szakértelem nélkül lehet építeni, sokak számára válik elérhetővé saját ház vásárlása. A hazánkban is szinte minden szakmára jellemző szakemberhiány az építőiparban különösen jelen van, ezért egy olyan technológiának, amely ezt képes úgy ellensúlyozni, hogy közben egységes, magas minőségű terméket garantál, és ezt kiszámítható áron, amely akár még olcsóbb is a klasszikus kivitelezésnél, jelentős üzleti értéket képviselhet. A sikeres termék és technológiafejlesztés ugyanakkor komoly fejlesztői munkát igényel, amely során egy minden eddigitől eltérő struktúrával kell nagyon pontos mérnöki tervezést végezni, és a gyártástechnológiai folyamat minden elemére (anyagszerkezeti elemek, felületkezelés, szakági integritások, csomagolás stb.) kiterjedő módon a kutatás-fejlesztést végrehajtani.

 

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00054

 

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.02.28.

Fahaz palyazat ala kep.png

Kedvezményezett neve: Garage Ingatlanfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe, A Garage Kft. modern üzleti kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése

A szerződött támogatás összege, 201 969 250 Ft

A támogatás mértéke (%-ban), 70%

A projekt tartalmának bemutatása,
 

Projekt keretében fejlesztendő tevékenység 4313 Talajmintavétel, próbafúrás. A Költségvetésben rögzített tevékenység 1 db MASSENZA M.I.55 típusú hidraulikus fúrógép beszerzése. A Garage Kft. legutóbbi munkái során (új általános iskola építése, új társasház építése) szembesült azzal, hogy a modern épületekkel szembeni elvárások okán, az idei évtől kötelező megújuló energiahasználat részarányának növeléséhez a geotermikus hőszivattyús fűtési-hűtési rendszerek kiépítésére jelentős az igény, miközben a hazai ehhez szükséges kínálat nagyon alacsony. A beszerzéssel a Garage Kft. a termálfürdő építésre vonatkozó megbízása során már saját maga végezheti el ezt a munkát is, egyúttal jövőben erre vonatkozó szolgáltatásokat tud teljesíteni. A geotermikus fúrások mellett szintén saját tapasztalat, hogy hónapokat, de akár évet is kell várni, ha olyan gépészeti, közmű csatlakozási megoldásra van szükség, amely úthálózatot érint. Ezek engedélyezése mellett a megfelelő gépre várakozás is hosszú időt jelent. A tervezett beszerzéssel így a Garage Kft. versenyképessége jelentősen javul, továbbá a hazai kínálat is bővül, így gyorsabban és olcsóbban valósulhatnak meg ezek a speciális beruházási igények.

A projekt tervezett befejezési dátuma, A projekt megvalósításának kezdete: 2021.09.01., A projekt fizikai befejezésének határideje: 2023.08.31

A projekt azonosító száma. GINOP-1.2.16-22-2023-00123
 

ginop_plusz_1_2_1_21_2021_00123_c_fekvo_nyomdai (1).png

Kedvezményezett neve: Garage Ingatlanfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: „A Garage Kft. kapacitásbővítő beruházása”

Szerződött támogatás összege: 26 907 831 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 50%

Projekt tartalmának bemutatása: A fejlesztés célja 2040 m² tűzihorganyzott homlokzati állvány acél járólappal, valamint 1 db TEREX CBR 40H Önszerelő toronydaru beszerzése. A Garage Kft. az építőiparban több évtizedes szakmai múlttal és kiemelkedő referenciákkal rendelkezik. Néhány évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni az elemes épületek kivitelezésének technológiájával, ennek keretében prototípus fejlesztésbe is kezdett. A fejlesztés célja olyan elemes faház előregyártása, amelyet egy összeszerelési útmutató segítségével bárki önállóan képes összeállítani egy bútorhoz hasonlóan. A rétegragasztott faelemekből álló rendszer új technológia létrehozását jelenti, amellyel innovatív jellegének köszönhetően jelentős piaci részesedés érhető el. Az új termékre számos érdeklődő és több konkrét előrendelés is érkezett. A jelen projektben beszerezni tervezett eszközök célja, hogy a fából előregyártott épületek és épületrészek összeállítása és szétszerelése ezekkel az erre rendelt eszközökkel biztonságosan és színvonalasan megtörténhessen. Az állványzat révén a komplett épület körbejárhatóan felállítható, a daru segítségével pedig egyrészt az állványzat mozgatása nélkül lehetséges az előregyártott fa elemek mozgatása, építése és szétszerelése, amely a megfelelő minőségbiztosítás miatt szükséges. Az eszközök a Garage Kft.-nek, mint építőiparban működő vállalkozásnak folyamatosan hasznosíthatóak, a cég versenyképességét jelentősen növelik, akár közbeszerzéseken való részvétel során, amikor is ilyen műszaki hátteret megkövetelő felhívásra ad ajánlatot.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.11.29

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2- 16-2017- 01617

bottom of page